“Όπως όλοι, κι εμείς απογοητευόμαστε με τα προϊόντα που δεν λειτουργούν καλά. Και επεμβαίνουμε ως μηχανικοί σχεδίασης προϊόντων. Ειδικευόμαστε στις εφευρέσεις και τις βελτιώσεις.” James Dyson

Το 1978 ο James Dyson απογοητεύθηκε με την φθίνουσα απόδοση της σκούπας του. Μετά από έλεγχο ανακάλυψε ότι η αιτία της μειωμένης απορροφητικότητας ήταν ο κορεσμός της σακούλας με σκόνη. Τότε είχε μόλις φτιάξει έναν πυλώνα με κυκλώνες για το εργοστάσιο του, ο οποίος διαχώριζε τα σωματίδια χρώματος από τον αέρα χάρη στην φυγόκεντρο δύναμη. Μπορούσε όμως η ίδια αρχή να λειτουργήσει σε σκούπα; Στρώθηκε στην δουλειά και μετά από  5127 πρωτότυπα, εφήυρε την πρώτη σκούπα στον κόσμο που δεν διέθετε σακούλα. Η σκούπα του James Dyson πωλήθηκε αρχικά στην Ιαπωνία, κοιτίδα των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Με το όνομα G-force εντυπωσίασε τους Ιάπωνες με την απόδοση της και εξελίχθηκε γρήγορα σε σύμβολο κύρους, με τιμή 2000 δολαρίων ανά τεμάχιο. Κέρδισε επίσης το διεθνές βραβείο της έκθεσης σχεδιαστών το 1991 στην Ιαπωνία.

Σήμερα οι συσκευές  Dyson διατίθενται σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως. Με αφετηρία έναν άνθρωπο και μια ιδέα, η Dyson εξελίχθηκε σε τεχνολογική εταιρεία με περισσότερους από 1000 μηχανικούς παγκοσμίως. Όμως δεν επαναπαύεται. Ο πυρήνας της αποτελείται από μια ομάδα μηχανικών και επιστημόνων που συνεχώς διευρύνεται.  Περισσότερες ιδέες, περισσότερες εφευρέσεις. Οι μηχανικοί και οι επιστήμονες της Dyson στην Βρετανία, Σιγκαπούρη και την Μαλαισία εργάζονται αποκλειστικά για την επινόηση και τη βελτίωση των συσκευών της Dyson. Εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα επιστημών: ρευστοδυναμική, ρομποτική, μικροβιολογία και πολλές άλλες. Ο καθένας είναι εμπειρογνώμον στον τομέα του. Η συνεργασία τους εγγυάται ότι οι συσκευές Dyson υπερτερούν των άλλων και αντέχουν στο χρόνο.

«Η αποστολή μας είναι απλή: επιλύουμε τα προβλήματα για τα οποία οι άλλοι αδιαφορούν». Οι σκούπες Dyson είναι ανθεκτικές, αλλά και μηχανικά αποδοτικές. Αναζητούμε πάντοτε τρόπους χρήσης λιγότερων υλικών ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε τις συσκευές: πετυχαίνουμε περισσότερα χρησιμοποιώντας λιγότερα. Οι σκούπες μας κατασκευάζονται για να αντέχουν δια βίου.  Χωρίς έξοδα για σακούλες και φίλτρα. Χωρίς επιπλέον κόστος. Οι άλλες σκούπες έχουν σχεδιαστεί για την κατανάλωση αναλωσίμων, ώστε οι κατασκευαστές να κερδίζουν από την πώληση ανταλλακτικών, δηλαδή σακούλες και φίλτρα. Οι σκούπες Dyson δεν έχουν σακούλα και τα φίλτρα τους πλένονται και διαρκούν δια βίου. Δεν υπάρχουν αναλώσιμα, άρα ούτε και επιπλέον κόστος. Επίσης οι κυλινδρικές σκούπες Dyson έχουν 5 χρόνια εγγύηση.

Οι φορητές σκούπες Dyson τροφοδοτούνται από το ψηφιακό μοτέρ Dyson, που έχει υψηλή πυκνότητα ισχύος και λειτουργεί με τεχνολογία ψηφιακών παλμών και έναν μαγνήτη νεοδυμίου που του επιτρέπουν να περιστρέφεται 110.000 φορές ανά λεπτό. Καθώς έχει μικρό μέγεθος, οι συσκευές που τροφοδοτεί μπορούν επίσης να είναι μικρές, ελαφριές και ισχυρές.