Η Balay είναι μέρος του γερμανικού κολοσσού BSH (Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH) και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο.

Η  Balay ιδρύθηκε το 1947 στην Saragossa στην Ισπανία. Από το 1965 κατασκευάζει κουζίνες, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, ηλεκτρονικούς φούρνους και άλλες οικιακές συσκευές. Η δεκαετία του 70 ήταν πολύ σημαντική για την Balay αφού έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που σχεδίασε μια πρωτοποριακή για την τότε εποχή ηλεκτρική κουζίνα που χώριζε τον φούρνο από τα μάτια. Το πείραμα ήταν τόσο επιτυχές που σήμερα αυτός είναι ο κυριότερος τρόπος σχεδιασμού της κουζίνας.  Διαθέτει σήμερα 8 εργοστάσια. Διακρίνεται για την μεγάλη αφοσίωση της στην παραγωγή και διάθεση άριστης ποιότητας προϊόντων και τον απεριόριστο σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος. Η ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος εκδηλώνεται τόσο στο στάδιο παραγωγής όσο και στα χαρακτηριστικά των προϊόντων της, τα οποία διακρίνονται για την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού, απορρυπαντικών, τα χαμηλά επίπεδα θορύβου και το ανακυκλώσιμο των υλικών που χρησιμοποιεί.  Σήμερα η Balay είναι ένας από τους πιο μεγάλους κατασκευαστές οικιακών συσκευών στη Ευρώπη, σπάζοντας το φράγμα των 10,000,000 πλυντηρίων που παράχθηκαν στην Saragossa, ενώ οι φούρνοι Balay έχουν κερδίσει τον ένα από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως σχεδιασμού το IF Product Design.

Οι καινοτόμες εντοιχιζόμενες συσκευές Balay συνδυάζουν σχεδιασμό, αισθητική και λειτουργικότητα που ικανοποιούν στο μέγιστο όλες τις ανάγκες αλλά και το στυλ της κουζίνας σας. Με προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια τα πάντα έχουν σχεδιαστεί για βελτιωμένη εμφάνιση, παρατεταμένη ζωή και αρμονία στον σχεδιασμό.  Η μεσογειακή κουζίνα αποτελεί σήμερα υπόδειγμα καλής διατροφής και όλο και περισσότερα άτομα σε όλες τις χώρες του κόσμου προσαρμόζουν τις διατροφικές τους συνήθειες προς τις απαιτήσεις της.  Η Balay έχει κερδίσει διεθνώς την αναγνώριση ότι είναι ο ειδικός στην κατασκευή κατάλληλων συσκευών που μπορούν να δώσουν το ιδανικό αποτέλεσμα με τη Μεσογειακή κουζίνα. Τα πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης συσκευών κουζίνας που στόχευαν ακριβώς στην ανάδειξη της Μεσογειακής κουζίνας έχουν πολύ δίκαια δώσει στην  Balay την αναγνώριση του ειδικού. Βάση της επιτυχίας της Balay με τη Μεσογειακή κουζίνα είναι η τελειοποίηση του συστήματος διανομής της θερμότητας μέσα στο φούρνο.  Χρησιμοποιεί συστήματα παραδοσιακά όπως είναι η λειτουργία «φούρνος με καυσόξυλα» και σύγχρονα όπως είναι η λειτουργία 3D με διανομή μόνο ζεστού αέρα.  Τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα λαχανικά, το κρέας το ελαιόλαδο είναι ουσιαστικό μέρος της Μεσογειακής διατροφής μας. Οι φούρνοι Balay σας βοηθούν να μαγειρέψετε οποιοδήποτε πιάτο τέλεια, γιατί διαθέτουν για οποιανδήποτε συνταγή το κατάλληλο σύστημα μαγειρέματος και τον ανάλογο τρόπο διανομής της θερμότητας.

Οι αποσμητήρες  Balay συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία για συνεχή και δυνατή απορροφητικότητα και την απαράμιλλη κομψότητα που τους μετατρέπει σε διακοσμητικό στοιχείο που ταιριάζει σε κάθε είδους κουζίνα. Μοντέρνα σχέδια, σχήματα και μεγέθη για κάθε γούστο και ανάγκη.  Απορροφητικότητα που φτάνει ανάλογα με το μοντέλο μέχρι τα 850κμ/ώρα. Μια κουζίνα 3Χ5Χ2,8 δηλ 42μ χρειάζεται αποσμητήρα απορροφητικότητας που να κυμαίνεται από 250-500 χμ/ώρα, ανάλογα με τον τύπο και την ένταση των οσμών που δημιουργούμε στο μαγείρεμα. Η σύγχρονη κουζίνα είναι ο χώρος όπου η οικογένεια περνά σήμερα πολλές ώρες ως εκ τούτου η Balay φρόντισε να κάνει την παραμονή σας εκεί όσο πιο άνετη και ευχάριστη γίνεται μειώνοντας τον θόρυβο σε εκπληκτικά επίπεδα. Συχνά μπαίνουν στο σπίτι ανεπιθύμητες οσμές από τις σωλήνες του αποσμητήρα, όταν είναι απενεργοποιημένος. Οι αποσμητήρες Balay ήταν από τους πρώτους στην αγορά που διαθέτουν βαλβίδα μιας ροής που εμποδίζει τις εξωτερικές οσμές να μπαίνουν στο σπίτι.

Σας προσκαλούμε να δείτε το ευρύ φάσμα των πλυντηρίων πιάτων, ρούχων και στεγνωτηρίων Balay. Το πλύσιμο μπορεί πλέον να γίνει εύκολα, με τα σωστά προγράμματα για όσο το δυνατόν πιο τέλεια αποτελέσματα. Μπορείτε να επιλέξετε το πλυντήριο που ταιριάζει στις ανάγκες σας: ποια χωρητικότητα προτιμάτε; Έχετε πολλά έξοδα; Τα πλυντήρια ρούχων μας με λειτουργία στεγνώματος έχουν την καλύτερη ενεργειακή απόδοση, λειτουργία ατμού και πολύ προσεγμένο σχεδιασμό, χάρη στην πόρτα χρώμιου με ενσωματωμένη λαβή και άνοιγμα 180º και μεγάλη οθόνη LED. Επίσης τα πλυντήρια μας έχουν μεγάλη ποικιλία προγραμμάτων και λειτουργιών που θα κάνουν τη ζωή σας πιο άνετη. Χρειάζεστε κάτι ακόμη πιο απλό; Η βασική σειρά πλύσης της Balay επικεντρώνεται στην απλότητα χωρίς να χάσει την απόδοση και την αποδοτικότητα της. Προτιμάτε ένα πλυντήριο που είναι ελεύθερο ή πλήρως ενσωματωμένο; Τα πλήρως ενσωματωμένα πλυντήρια ρούχων μας δεν φαίνονται καθόλου, φαίνονται όμως τα εξαιρετικά αποτελέσματα τους!!! Με πρακτικές οθόνες,  λειτουργία καθυστέρησης έως και 24 ώρες – μπορείτε να το ρυθμίσετε  να τελειώσει μόλις φτάσετε στο σπίτι! Και κάτι εκπληκτικό! Με την σειρά των πλυντηρίων ρούχων με λειτουργία στεγνώματος μπορείτε να πλύνετε, να περιστρέψετε και να στεγνώσετε μέχρι 4 κιλά χωρίς διακοπή!! Εάν λοιπόν χρειάζεστε τα ρούχα σας το συντομότερο δυνατόν ή αν είστε πολλοί στο σπίτι, τότε είναι τέλεια για εσάς!